top of page

Yoga bij stress en spanningsklachten

We ervaren allemaal wel eens "stress". Vlak voor een presentatie of belangrijke gebeurtenis. Gezonde stress zorgt ervoor dat we alert zijn en onze doelen behalen.

Negatieve stress ontstaat als er meer van je wordt gevraagd dan je denkt aan te kunnen. Bijvoorbeeld door een hoge werkdruk. Houdt dit voor een langere periode aan, zonder voldoende herstelperiodes, dan spreken we van chronische stress. Dit kan leiden tot overspannenheid en zelfs een burnout. 

Door teveel stress ga je slechter slapen, heb je minder energie, moeite met concentreren en je bent emotioneel prikkelbaar. Je bent niet uitgerust, maar de taken en activiteiten blijven zich opstapelen. Of je hebt het gevoel dat jij het allemaal moet doen, want wie doet het anders? Uiteindelijk functioneer je minder goed, niet alleen op je werk maar ook thuis.

Als je dit herkent, dan kan ik je met individuele ontspanningssessies helpen om weer tot rust te komen en de tijd voor jezelf te nemen die je nodig hebt. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen om je weer jezelf te voelen.

IMG_5413.jpg

PhotobyLindy

bottom of page